Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΡΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΡΧΙΜ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗ


          Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του μακαριστού Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη για την πολυετή και θυσιαστική προσφορά του στην Εκκλησία, τελέστηκε το Σάββατο 21Σεπτεμβρίου το τριετές Μνημόσυνο του διακεκριμένου Κληρικού, Εξομολόγου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου βρίσκεται και ο τάφος του, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολιού Αρχιμανδρίτου, του και κτήτορα  και πνευματικού οδηγού της Μοναστικής Αδελφότητας.
          Της θείας Ευχαριστίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Συνιερούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου Ολύμπου με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Μάξιμο Κυρίτση καθώς και Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους και άλλων Μητροπόλεων.
          Μετά το Μνημόσυνο, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ιεροκήρυκος.
          Στη συνέχεια, στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης του Γέροντα. Μίλησαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, Γερόντισσα Ειρήνη  και πνευματικό παιδί του μεταστάντος, καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου Ολύμπου Αρχιμ. Μάξιμος Κυρίτσης.
          Ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος μετά τη μοναστηριακή τράπεζα, ευχαρίστησε όλους όσους τιμούν τη μνήμη του μακαριστού Γέροντα, την ευχή του οποίου επικαλέστηκε σε όλους τους παρισταμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου