Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Σεμινάρια ψηφοθηρίας «Ο Κυριάκος»...


Το κυρίαρχο επικοινωνιακό προεκλογικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να πάρει τον πρωθυπουργικό «θρόνο» στήθηκε πάνω στη «Συμφωνία των Πρεσπών» και στην πύρινη τραγωδία στο Μάτι.

Αυτή είναι η αλήθεια, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Και πώς επιβεβαιώνεται αυτό εκτός των εκατοντάδων σχετικών δηλώσεων και τοποθετήσεων του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας; Μα από τα χρήματα που έριξε η Πειραιώς στις σχετικές αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του κόμματος στο facebook. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ έριξε χιλιάδες ευρώ σε χορηγούμενες αναρτήσεις τόσο για τη «προδοτική» όπως την έλεγαν «Συμφωνία των Πρεσπών», όσο και για την τραγωδία στο Μάτι που κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων. Μπείτε και δείτε τα μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε εμένα. Το facebook δίνει αυτή τη δυνατότητα στην κατηγορία «Διαφάνεια Σελίδας».

Στην πρώτη περίπτωση, από τις εθνικιστικές κορώνες και τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας πήγαμε στο: «επιτεύχθηκε για καλό σκοπό» και «θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ναι, για την ίδια «Συμφωνία των Πρεσπών» μιλάμε. Όχι για άλλη.

Τότε, πριν την κύρωσή της, πολλά στελέχη της ΝΔ μιλούσαν για «προδότες», «μειοδότες» και διάφορα άλλα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει από το βήμα της Βουλής το αμίμητο: «Ανταλλάξατε τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ψέματα, όχι αμίμητο. Το είχε κάνει σημαία τις προηγούμενες μέρες η Χρυσή Αυγή. Από εκεί το έκλεψε.

Ε, τελικά η ΝΔ ζητά πλέον την πιστή εφαρμογή της γιατί είναι καλή συμφωνία.

Η απίστευτη αυτή κωλοτούμπα απέδειξε περίτρανα ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ πατριδοκαπηλείας μόνο και μόνο για να αλιεύσουν ψήφους από την άκρα δεξιά. Και τα κατάφεραν. Έδιωξαν τη Χρυσή Αυγή από τη Βουλή, αλλά οι ψήφοι αυτοί πήγαν στη «δεξαμενή» της ΝΔ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πάμε και στο Μάτι. Την πύρινη αυτή τραγωδία που κόστισε τη ζωή 102 συνανθρώπων μας.

Τα αίτια είναι πολλά και έχουν καταγραφεί από ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα πολύ καλύτερα από μένα. Υπάρχουν πορίσματα, υπάρχουν τοποθετήσεις σχετικών φορέων. Μπορείτε να τα αναζητήσετε.

Τι έλεγε τότε η Νέα Δημοκρατία; Ποια ήταν η «γραμμή» που αποφάσισε τότε το πολυμελές επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσότάκη, τους οποίους πλέον εσύ πληρώνεις φίλε αναγνώστη ως μετακλητούς υπαλλήλους; Ότι για όλα έφταιγε η τότε κυβέρνηση. «Ο Τσίπρας έστησε σύσκεψη – επικοινωνιακό σόου», «η κυβέρνηση είπε ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς», «δεν λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός» και τέλος (το παραθέτω ολόκληρο γιατί έχει τη σημασία του) «το πόρισμα διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν». Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ.

Αυτά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στον ΟΗΕ; Όχι. Είπε ότι για τη φωτιά στο Μάτι τα ακραία φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια της τραγωδίας και επειδή είναι πολύ σοβαρό θέμα πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Χωρίς ίχνος ντροπής, από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά αναγνώρισε πως χρησιμοποίησε την τραγωδία στο Μάτι και τον θάνατο 102 ανθρώπων μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Για να φύγει η «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών» (συμπεριλαμβανομένης φανταζόμαστε και της Χούντας) και να «επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα». Αυτή που είχαμε μάθει από το 1974 και μετά. Πελατειακό κράτος το λένε στο χωριό μου.

Κι άντε την κωλοτούμπα σε ό,τι αφορά στη «Συμφωνία των Πρεσπών» να τη δεχτώ. Τέλος πάντων μπορώ να την καταλάβω. Ψηφοθηρία πάνω σε αδικοχαμένες ψυχές που ήταν γονείς, παππούδες, παιδιά, εγγόνια; Όχι ρε φίλε δεν το δέχομαι.

Εσύ;...

Μανώλης Καλουδάς
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου