Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τσίπρας: Οι Μακεδονομάχοι που έβγαλαν τη ΝΔ κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα

Για «ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε, ευθύνη «να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του με την οποία άνοιξε η αυλαία των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ΚΕ «είναι αφιερωμένη στην έγκριση του οδικού χάρτη και των αναγκαίων βημάτων για τη μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς».
Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σχολίασε ότι, ενώ ένας από τους βασικούς στόχος ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, «όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ, άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης».
«Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά, μαζί με δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20'' να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε» είπε και πρόσθεσε: «Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα, ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων» είπε ο κ. Τσίπρας.
Αναφορικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, «για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο».
«Και το χειρότερο», συνέχισε, «τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών».
«Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητάγαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου