Υλικά
- Για να ετοιμάσουμε το λαβράκι με σάλτσα ντομάτας σε μια πολύ φαρδιά κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, στρώνουμε τις φέτες λεμονιού και καλύπτουμε με τις τριμμένες ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε, χωρίς όμως να ανακατέψουμε.
- Πάνω τους σκορπίζουμε τις δάφνες, τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το ακουμπάμε πάνω στο στρώμα ντομάτας, με το δέρμα προς τα κάτω.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει η ντομάτα.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
- Λίγο πριν αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου