Σάββατο 10 Μαΐου 2025

Λαβράκι με σάλτσα ντομάτας

 


Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λαβράκι με σάλτσα ντομάτας σε μια πολύ φαρδιά κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, στρώνουμε τις φέτες λεμονιού και καλύπτουμε με τις τριμμένες ντομάτες.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, χωρίς όμως να ανακατέψουμε.
  3. Πάνω τους σκορπίζουμε τις δάφνες, τη ρίγανη και το θυμάρι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το ακουμπάμε πάνω στο στρώμα ντομάτας, με το δέρμα προς τα κάτω.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει η ντομάτα.
  6. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
  7. Λίγο πριν αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου