Στο Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στην Κατερίνη, μέσα από μια «εκδήλωση γευσιγνωσίας ελαιολάδου», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η πρώτη εκδήλωση των φετινών Αικατερινείων. Στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού της πόλης, ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, για πρώτη φορά, καινοτομούν δημιουργικά εγκαινιάζοντας μια νέου είδους συνεργασία με το ΔΙΠΑΕ και εντάσσοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεις επιστήμης.
Αναφερόμενος
σ’ αυτή την έμπρακτη συνεργασία του Δήμου με το ΔΙΠΑΕ, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, τόνισε ότι «οι εκδηλώσεις αυτές, που συνδυάζουν την
επιστήμη με την πράξη, την εκπαίδευση με την τοπική παραγωγή, και τον πολιτισμό
με την καινοτομία, εμπλουτίζουν ουσιαστικά το πρόγραμμα των Αικατερινείων και
προσφέρουν στους πολίτες, τους φοιτητές και τις επιχειρήσεις, νέες ευκαιρίες
γνωριμίας, συνεργασίας και προοπτικής». Επίσης, εξέφρασε τα θερμά του
συγχαρητήρια «στους συντελεστές, στους
ομιλητές και σε όλους όσοι συμμετείχαν, για τη συμβολή τους στη διάχυση της
γνώσης και στην προώθηση της επιστήμης των Logistics, ενός τομέα στρατηγικής
σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής μας και της χώρας».
Κατά τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης
Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), Δημήτριο Αηδόνη, η συνεργασία του ΔΙΠΑΕ
με τον Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο των Αικατερινείων 2025, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά», καθώς,
όπως είπε, «στόχος μας είναι οι πολίτες
της Πιερίας να γνωρίσουν από κοντά το έργο που επιτελούμε στην εκπαίδευση και
την έρευνα, μέσα από δράσεις που συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και
αναδεικνύουν τη σημασία της εφοδιαστικής αλυσίδας για την τοπική και εθνική
ανάπτυξη».
Χαιρετίζοντας
στην έναρξη της εκδήλωσης «γευσιγνωσίας», η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και
Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, αναφέρθηκε
στο άνοιγμα των «Αικατερινείων», για
πρώτη φορά, στην τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα και μιλώντας για τη
σύνδεση του πολιτισμού και της επιστήμης έκανε λόγο για εκδηλώσεις γεμάτες
γνώση, καινοτομία και έμπνευση, καλωσορίζοντας με θερμά λόγια αυτή τη
συνεργασία μεταξύ ΔΙΠΑΕ και Δήμου Κατερίνης, μία δράση εξωστρέφειας, που
συστήνει στο κοινό το Πανεπιστήμιο της πόλης μας. Χαιρετισμό, επίσης, έκανε
και ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Αθανάσιος
Καλαϊτζής.
Κατά
τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες γεύτηκαν εξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο ενώ είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τη διατροφική αξία και για
τις ποιοτικές διαφορές του από άλλα έλαια. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, Δημήτρης Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στη
χημική σύσταση του ελαιόλαδου και πώς αυτή επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ξεχωριστή
ήταν η συμμετοχή της Εμπειρογνώμονος Δοκιμάστριας Παρθένων Ελαιόλαδων και διπλωματούχου
του Πανεπιστημίου Χαέν της Ισπανίας, Ειρήνης
Κοκολάκη, η οποία έκανε λόγο για τα κριτήρια αξιολόγησης του εξαιρετικού
παρθένου ελαιόλαδου ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η οργανοληπτική ανάλυση
(γευσιγνωσία), στην τυποποίηση του ελαιόλαδου.
«Πραγματοποιήσαμε γευσιγνωσία ελαιολάδου και εξηγήσαμε
στο κοινό το πώς κάποιος μπορεί να αγοράσει ποιοτικό ελαιόλαδο από το ράφι προκειμένου
να το καταναλώσει, ποια είναι τα βήματα μέχρι να φθάσει το ελαιόλαδο στο
τραπέζι μας[…]», δήλωσε, μετά το πέρας της εκδήλωσης η κ. Κοκολάκη.











Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου