Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα με τη συμμετοχή της χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Φωτίου, εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, την οποία πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.Οι μαθητές και οι μαθήτριες της χορωδίας ερμήνευσαν τραγούδια αφιερωμένα στη μητέρα, τα οποία είχαν 

διδαχθεί από την κ. Σοφίας Νατσιάβα – Κούτκου, η οποία συνόδευσε τις ερμηνείες στο πιάνο, προσφέροντας στο κοινό μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά.

Η εκδήλωση περιλάμβανε εμπεριστατωμένη ομιλία της κ. Αθηνάς Τσιαγκαροπούλου, η οποία παρουσίασε με περιεκτικό και ταυτόχρονα ολοκληρωμένο τρόπο τον ρόλο και τη μορφή της μητέρας μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής και της γλυπτικής, από τα προϊστορικά χρόνια έως τη σύγχρονη εποχή. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε επίσης η ανάγνωση ποιημάτων αφιερωμένων στη μητέρα από την κ. Δήμητρα Τζημαγιώργη, η οποία τα απέδωσε με εκφραστικότητα και σεβασμό στο περιεχόμενό τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος καθώς και οι γονείς, οι παππούδες, οι γιαγιάδες και άλλοι παραβρισκόμενοι. 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της χορωδίας για την εξαιρετική τους παρουσία, καθώς και στους γονείς τους για τη διαρκή στήριξη και την ενεργό συμμετοχή τους στη χορωδιακή δραστηριότητα του σχολείου. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα παιδιά αποκτούν πολύτιμα εφόδια, όπως μουσική παιδεία, εξοικείωση με το κοινό και ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.

Συγχαρητήρια επίσης στην κ. Σοφία Νατσιάβα – Κούτκου για τη διδασκαλία, την παρουσίαση και τη μουσική συνοδεία, στην κ. Αθηνά Τσιαγκαροπούλου για την ουσιαστική και εμπνευσμένη ομιλία της, στην κ. Δήμητρα Τζημαγιώργη για την επιλογή και την απαγγελία των ποιημάτων, καθώς και σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου