Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ : 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ





   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Εορτής της Ελληνικής Σημαίας, το 3ο Αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων Δήμου Δίου – Ολύμπου στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» στο Λιτόχωρο.
Παρά το τσουχτερό κρύο εκείνης της βραδιάς οι κερκίδες του Γυμναστηρίου γέμισαν από συνδημότες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την... 

παραπάνω εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα νιάτα της περιοχής μας που συμμετείχαν στο Αντάμωμα.
Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα του κοινού και χαιρετισμό που απηύθηνε   ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Νικόλαος Λάππας ,ο οποίος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Συλλόγων , τους μουσικούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους που υπερέβαλαν εαυτούς για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης , καθώς και το πολυπληθές κοινό που αψήφησε το κρύο και παρεβρέθηκε σε αυτήν. Στη συνέχεια ανεφέρθηκε στην προϊστορία του Ανταμώματος  και στον αρχικό εμπνευστή του, τον πρώην πρόεδρο Δ.Κ. Λιτοχώρου κ. Ανδριά Δημήτριο, τον οποίο και τίμησε για την προσφορά του και την αρχική ιδέα εκδήλωσης αυτής.
Ο κ. Ανδριάς  στο δικό του σύντομο χαιρετισμό επεσήμανε και αυτός με την σειρά του την ενωτική αξία  του της εκδήλωσης του Ανταμώματος, ευχαρίστησε τη Νέα Δημοτική Αρχή για την τιμή και τη συνεχάρη που συνεχίζει – παρά την περσινή διακοπή – την συγκεκριμένη εκδήλωση, ευχόμενος, όπως και ο κ. Λάππας, το Αντάμωμα των χορευτικών συγκροτημάτων να γίνει θεσμός.
Χαιρετισμό  απηύθυνε επίσης και η Βουλευτής Ν. Πιερίας  κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.  Η κα.  βουλευτής  συνεχάρη τον Δήμο Δίου – Ολύμπου για την πρωτοβουλία του και υπογράμμισε τη σημασία στήριξης της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους : ο επίλαρχος κ. Πετρίδης ως  εκπρόσωπος της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ,  οι Αντιδήμαρχοι  κ. Φόλιος Διονύσιος και Καλαϊτζής Αθανάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννακα – Βλαχοπούλου Λέλα (Πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ), Βακουφτσή Ειρήνη (Αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΔΟ) , Παπαμιχαήλ Αθανάσιος , Φώτιου – Κλιτσινίκου Αικατερίνη και  Λαπάτσης Νικόλαος, Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Λιτοχώρου κ. Μαρνέλας Νικόλαος, ο τοπικός σύμβουλος Κονταριώτισσας κ. Τρικαλόπουλος Βασίλειος και η τοπική σύμβουλος Πλαταμώνα κ. Γκατζά Χρυσούλα.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι  που συμμετείχαν στην εκδήλωση και γέμισαν με νιάτα, κέφι και αισθήματα υπερηφάνειας το Κλειστό Γυμναστήριο Λιτοχώρου ήταν οι εξής (κατά σειρά εμφάνισης):

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «ΟΙ ΠΙΕΡΕΣ»
  • Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
  • Πνευματική Κίνηση Σκοτινας
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα


Τα συγκροτήματα συνόδευσαν τιμώντας έτσι την εκδήλωση πολλοί πρόεδροι και μέλη Δ.Σ των Πολιτιστικών Συλλόγων, στους οποίους απονεμήθηκαν και αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους στο 3ο Αντάμωμα.
Οι μουσικοί που πλαισίωσαν την εκδήλωση με απόλυτη επιτυχία ήταν οι:
Παπαγεωργίου Μανώλης (Κλαρίνο), Μπόζογλου Νίκος (Ακορντεόν), Κολωνιάρης Νίκος (Λαούτο) και Σκρέτας Νίκος (Κρουστά).
Η βραδιά έκλεισε σε πανηγυρικό κλίμα με χορούς που χόρεψαν από κοινού τα μέλη όλων τον χορευτικών συγκροτημάτων μαζί με αρκετούς παραβρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου