Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Κατερίνη υποδέχεται το λείψανο του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω          Την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί κατά την εκκλησιαστική τάξη, η  υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, Προστάτου και Εφόρου πάσης Πιερίας.
          Η υποδοχή θα λάβει  χώρα ενώπιον του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
           Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό  Παντανάσσης, όπου το ιερό λείψανο θα τοποθετηθεί  δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, πιστού αντιγράφου της ομώνυμης θαυματουργής εικόνας της Ιεράς Μονής Χελανδαρίου Αγίου Όρους.

          Η τελετή υποδοχής του ιερού λειψάνου θα ολοκληρωθεί  με την τέλεση του Ιερού Παρακλητικού Κανών του Αγίου.
          Το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Πᾳντανάσσης μέχρι τη Τρίτη 15 Αυγούστου, όπου οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν καθημερινά 7π.μ.-12μ.μ. και 7μ.μ.-10μ.μ.
           Όλο αυτό το διάστημα θα τελείται η Θ. Λειτουργία, ενώ θα ψάλλεται στις 7.00 το απόγευμα η Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας και του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου