Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!- ενημερωτική εκδήλωση από το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»


«Από την ιδέα στο ράφι»: Εκδήλωση από το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στα Τρίκαλα

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!», διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»  σε συνεργασία με τον Κόμβο καινοτομίας & επιχειρηματικότητας GiSeMihub, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (Βαλκάνου 6, GiSeMihub).


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα στάδια ανάπτυξης ενός προϊόντος, από την αρχική σύλληψη της ιδέας μέχρι την παρουσίαση του στο ράφι των καταστημάτων. Θα αναλυθούν επίσης τα πιο συχνά λάθη κατά την προσπάθεια εξαγωγών αλλά και η σωστή οργάνωση για τη συμμετοχή σε εκθέσεις. Επίσης θα παρουσιαστεί ως καλή πρακτική, η τυποποίηση προϊόντων μανιταριών και τρούφας, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών.

Βασικοί ομιλητές θα είναι η  κ. Γιάννα Μπαλαφούτη, δημιουργός προϊόντων και καθηγήτρια γαστρονομίας, ο κ. Γιάννης Καρβέλας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής Paratus Europe Ltd και η κ. Ελευθερία Παπακώστα, Υπεύθυνη Λειτουργίας του Μουσείου Μανιταριών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς των μηνιαίων εκδηλώσεων (Toolkit events) που διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και οι οποίες απευθύνονται σε νέους αγρότες και επιχειρηματίες του χώρου της αγροδιατροφής και του εναλλακτικού τουρισμού.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να παρουσιάσουν μια ποικιλία θεματικών που θα λειτουργήσει  ως «εργαλειοθήκη» για τη νέα γενιά επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε μήνα σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να φτάσουν όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα,  της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


#ΤΕΛΟΣ

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Αναστασία Ψωμά
Advancement and Outreach Manager
Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά
Τηλ: +30 2310 471 292
Κιν: +30 6974 087 244
email:
 anastasia.psoma@rutgers.edu














Σημειώσεις για τον εκδότη
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.
Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Για περισσότερες πληροφορίες http://generationag.org



Το Rutgers UniversityNew Brunswick είναι ο βασικός πυλώνας του Πανεπιστήμιου του Rutgers, του κρατικού πανεπιστήμιου της Πολιτείας του New Jersey. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε πριν από́ περισσότερα από 250 χρόνια, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 60 κορυφαία του πλανήτη. Το RutgersNew Brunswick είναι ένα κορυφαίος δημόσιος ερευνητικός οργανισμός και μέλος της περίφημης Ένωσης Αμερικανικών Πανεπιστήμιων. Φιλοξενεί ένα διεθνούς φήμης διδακτικό προσωπικό και 12 σχολές που χορηγούν πτυχία, καθώς και ένα αθλητικό πρόγραμμα πρώτης κατηγορίας (Division I). Είναι το πιο ποικιλόμορφο πανεπιστήμιο που συμμετάσχει στο Big Ten Conference. Μέσα από την κοινότητα των καθηγητών, των μελετητών, των καλλιτεχνών και των θεραπευτών του, το Rutgers είναι εξοπλισμένο όπως ποτέ άλλοτε για να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. Η Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών (School of Environmental and Biological Sciences) επιδιώκει την αριστεία στην έρευνα, τη διδασκαλία και την προσέγγιση (outreach) στους τομείς μελέτης που αφορούν το βιολογικό φάσμα από τους οργανισμούς μέχρι τα οικοσυστήματα. Επιπλέον, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε ένα δυναμικό πρόγραμμα εφαρμοσμένης έρευνας και προσέγγισης, το οποίο φιλοξενείται στα εργαστήρια, στις φάρμες, στα εκκολαπτήρια επιχειρήσεων και στους θαλάσσιους σταθμούς του New Jersey Agricultural Experiment Stations σε ολόκληρη την Πολιτεία.


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.7 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.500 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.
Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.



Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το τρίτο παλαιότερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1929, με το όραμα να συν-δημιουργήσει και να στηρίξει την ανάπτυξη του τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής στην Ελλάδα. Σήμερα, στόχος του ΓΠΑ είναι να επιτύχει την εκπαιδευτική́ και ερευνητική αριστεία, προκειμένου να καταλάβει μια δυναμική θέση στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον και να ανταποκριθεί στις παραγωγικές και αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το ΓΠΑ προσφέρει υψηλού επιπέδου προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και επιδιώκει την έρευνα στις γεωργικές επιστήμες, ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα θεμελιωδών και αναδυόμενων θεμάτων που αφορούν τις επιστήμες των καλλιεργειών και των ζώων, την υδατοκαλλιέργεια, τη βιοτεχνολογία, τη γεωργική μηχανική, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, την επιστήμη των τροφίμων, τη διατροφή και την αγροτική οικονομία. Όντας σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΓΠΑ παρέχει λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.


Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1904 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ελλάδας και των γειτονικών Βαλκανικών περιοχών. Σήμερα, η ΑΓΣ και το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences (Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Επιστημών Ζωής) καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα του τομέα γεωργικών προϊόντων διατροφής, με προγράμματα που κυμαίνονται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέχρι τις μεταπτυχιακές σπουδές. Τα μεγάλα έργα, τα οποία απαιτούν τη διατομεακή κινητοποίηση πόρων, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από́ το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων
(Strategic Project Management Office). Η ολοκληρωμένη Εκπαιδευτική Φάρμα (Educational Farm) και το Κέντρο Γεωργικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Center for Agricultural Innovation & Entrepreneurship), καθώς και η συμμετοχή της Σχολής σε ένα διεθνές δίκτυο συνεργαζόμενων ιδρυμάτων, καθιστούν την ΑΓΣ «διαμεσολαβητή της καινοτομίας», ο οποίος ειδικεύεται στην προσφορά τεχνογνωσίας αιχμής, σε ενδιαφερομένους της πραγματικής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου