Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Με πλέι οφ ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα τη νέα χρονιά...


Με πλέι οφ θα αναδειχθεί ο Πρωταθλητής της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως αποφάσισε το
διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού που συνεδρίασε την Τρίτη (28/5).

Η απόφαση που πάρθηκε (ομόφωνα) είναι να διεξαχθούν πλέι οφ, για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14. Όπως ψηφίστηκε κι αποφασίστηκε μάλιστα, οι αγώνες κατάταξης θα γίνουν με αυτούσια μεταφορά της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι τη νέα χρονιά η απόφαση που υπάρχει είναι να υποβιβαστούν δύο ομάδες και μένει να ξεκαθαρίσει αν θα «πέσουν» απευθείας ή θα υποβιβαστεί ένας απευθείας και ένας μέσω μπαράζ, μετά τη διαδικασία των πλέι αουτ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι το δεύτερο και θα εξεταστεί στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη πρόταση για τα πλέι οφ υπερίσχυσε αυτής που υπήρχε για τις θέσεις 1-4, 5-8 και πλέι άουτ για τις θέσεις 9-14. Επίσης, δεν προχώρησε ούτε η πρόταση του προέδρου της Λίγκας για ενδιάμεσο γύρο.

Τα πλέι οφ επιστρέφουν λοιπόν, στη... ζωή της μεγάλης κατηγορίας έπειτα από δύο αγωνιστικές περιόδους απουσίας ενώ προστίθεται στη διαδικασία, για πρώτη φορά από καταβολής της Α' Εθνικής, η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και η ανακοίνωση της Superleague:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ17 και Κ15 και μερικώς η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κ19 (λόγω εκκρεμούς ένστασης).

2/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ  ως Μέλους του Συνεταιρισμού.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα το νέο μοντέλο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League 2019-20 με τη διεξαγωγή Play Off  (θέσεις 1-6) και Play Out (θέσεις 7-14).

4/ Το Πρωτάθλημα της Super League αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2019.

5/ Αποφασίστηκε ομόφωνα εισήγηση προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αναφορικά με τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού Fantasy League από την έναρξη της σεζόν 2019-20...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου