Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Διεθνές επαγγελματικό συνέδριο και παράλληλες δράσεις εναλλακτικού τουρισμού στην Ξάνθη.


Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», μαζί με τους συντελεστές του προγράμματος κατάρτισης στον εναλλακτικό τουρισμό διοργανώνουν στην Ξάνθη (8 και 9 Ιουνίου), διεθνές επαγγελματικό συνέδριο με τίτλο «Ξάνθη: Εναλλακτικές Προοπτικές – από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη» και διαδραστική επίδειξη δράσεων πολιτισμικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας.


Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης θα αναπτυχθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος θα αφορά στην προβολή, αξιοποίηση και ανάδειξη της αυτόχθονης φυλής της βραχυκερατικής αγελάδας ως πολιτιστικού πόρου και εργαλείου μάρκετιγκ, και ο δεύτερος στον πολιτισμικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, στην χρήση της τεχνολογίας και στην αναγκαιότητα της διαχείρισης ποιότητας και υπηρεσιών πιστοποίησης.

Η διαδραστική επίδειξη των νέων τάσεων πολιτισμικού  τουρισμού και τουρισμού ευεξίας θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα του Συνεδρίου.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.



Πρόγραμμα Συνεδρίου και Δράσεων:

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Διεθνές Επαγγελματικό Συνέδριο:  «Ξάνθη: Εναλλακτικές Προοπτικές – από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη», 09.00 – 20.00.

«Γαστρονομικό Ταξίδι»

Το βράδυ μετά τη λήξη του συνεδρίου θα ταξιδέψουμε τους καλεσμένους μας σε ένα πρότυπο γαστρονομικό ταξίδι με κύριο συστατικό το ιδιαίτερο κρέας της βραχυκερατικής φυλής, την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της πόλης, τους νέους τρόπους παρασκευής και τις συνταγές που θα προτείνει ο διακεκριμένος executive chef Νίκος Φωτιάδης. Δέκα επιχειρήσεις εστίασης στην Ξάνθη θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά και θα έχουν στην διάθεση του κοινού συνταγές με το κρέας αυτό.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

«Διαδρομές Υγείας και Ευεξίας» 10.00 – 11.00
Σημείο συνάντησης: Θεματικό Πάρκο «Λιμνίο», Ξάνθη

Οι εκπαιδευόμενοι ανταποκρινόμενοι στις νέες τάσεις του τουρισμού ευεξίας και του συνεδριακού τουρισμού, θα επιδείξουν με την συμμετοχή του κόσμου «κινητικές δραστηριότητες εντός αστικού περιβάλλοντος», με σκοπό να αναδειχθεί η χρήση των δημοτικών πάρκων της Ξάνθης ως μέρη/τοποθεσίες ευεξίας και υπαίθριας αναψυχής.

«Προσωπικές Γεωγραφίες» 11.30 – 14.00
Σημείο συνάντησης: Εlysso Xenia Hotel Du Nord

Οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια ηθοποιών και ξεναγού θα προσπαθήσουν να φωτίσουν και να ακολουθήσουν τα βήματα των Ελλήνων, Τούρκων και Εβραίων, φτωχών και πλουσίων που έζησαν και χάθηκαν, από το τέλος του 19ου αιώνα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ξάνθη. Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση μιας ιστορίας, προϊόντος μυθοπλασίας με αληθοφανή στοιχεία, όπου οι ιστορίες των πρωταγωνιστών πλέκονται, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μεταφερθούν νοερά σε άλλη εποχή, να βιώσουν και να παρασυρθούν από χρώματα, εικόνες και καλά κρυμμένα μυστικά! Κατά την διάρκεια των δράσεων αυτών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το γευστικό μωσαϊκό της πολυπολιτισμικής Ξάνθης, στην οποία προηγουμένως έχουν «περπατήσει» με τις αισθήσεις τους.


Για εγγραφές στο συνέδριο και στις δράσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://synedrioxanthis.gr

Είσοδος ελεύθερη.



#ΤΕΛΟΣ

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Αναστασία Ψωμά
Advancement and Outreach Manager
Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά
Τηλ: +30 2310 471 292
Κιν: +30 6974 087 244
email:
 anastasia.psoma@rutgers.edu

Για πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και τις παράλληλες δράσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε:
Mαρία Σουμελίδου
Project Coordinator
Τηλ: +30 2310 492 851
Kιν:  +30 698 595 6069
email: msoume@afs.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου