Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Μπέττυ Σκούφα : «Να χαρακτηρισθούν άμεσα ως ακατάσχετα τα εγκεκριμένα ποσά των επιχειρήσεων του προγράμματος ΔΙΕΞΟΔΟΣ της ΠΚΜ»

Με Αναφορά που κατέθεσε η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία), Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και συνυπέγραψαν η Τομεάρχης Πολιτισμού Κατερίνα Νοτοπούλου κι ακόμη έξι βουλευτές και βουλεύτριες, μετέφεραν στη βουλή το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές επιχειρήσεις της ΠΚΜ, οι οποίες αν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Διέξοδος» προκειμένου να στηριχθούν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, δεν μπόρεσαν να εκταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ.

Κι αυτό, διότι σύμφωνα με το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας, όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές προς τις ΔΟΥ και τον  ΕΦΚΑ, (με την 7η τροποποιητική) τους κατάσχουν – παρακρατούν το σύνολο των οφειλών τους από τα εγκεκριμένα ποσά του προγράμματος «Διέξοδος».

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς τους Υπουργούς

Εσωτερικών - Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Οικονομικών - Τουρισμού

 

Θέμα: «Αναίρεση της έννοιας της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της ΠΚΜ»

 

Η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα καταθέτει Αναφορά κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, για την από 08.02.2021 Επιστολή της «Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας» (ΟΕΔΔΠΗΠ), την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της, κ. Γρηγόριος Βεϊδαμενίδης και κ. Μιχάλης Γκαράς αντίστοιχα, απευθυνόμενη προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα και κοινοποιούμενη προς τους Βουλευτές του Νομού Πιερίας, με την οποία αποκαλύπτεται ότι στο πρόγραμμα «Διέξοδος» για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Κεντρική́ Μακεδονία 2014-2020» τα χρήματα που λαμβάνουν οι δικαιούχοι κατάσχονται για οφειλές προς τις ΔΟΥ και τον ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα το σύνολο των οφειλών τους αν δεν τις έχουν ρυθμίσει ή το 30% του οφειλόμενου ποσού αν τις έχουν ρυθμίσει.

 

Συνεπώς, αποδεικνύεται κενό γράμμα η αποκαλούμενη ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αυτών, χωρίς ελπίδα δε η επιβίωσή τους.

 

Επισυνάπτεται η στην αρχή μνημονευθείσα, από 08.02.2021 Επιστολή της ΟΕΔΔΠΗΠ.

 

 

 

Παρακαλούμε για την απάντησή σας, για τις ενέργειές σας και τη σχετική ενημέρωσή μας αναφορικά προς αυτές.

 

Οι καταθέτοντες  Βουλευτές / τριες

 

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Νοτοπούλου Αικατερίνη

 

 

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Μάλαμα Κυριακή

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου