Διαδικασία
Ζυμάρι
- Για την πίτσα με σικορέ, γκοργκοντζόλα και αχλάδι, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το παγωμένο νερό.
- Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τη νωπή μαγιά πάνω στη ζύμη, όσο δουλεύει το μίξερ. Προσέχουμε να την τρίψουμε καλά για να σκορπιστεί ομοιόμορφα.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, σκληρό ζυμάρι.
- Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μπάλες, περίπου 250 γρ. η καθεμία, και τις βάζουμε σε ταψάκι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. (Το μυστικό αυτής της ζύμης είναι η αργή ωρίμασή της στο ψυγείο).
- Ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια την κάθε μπάλα με τον πλάστη σε πολύ λεπτή στρογγυλή πίτσα με διάμετρο 28-30 εκ. ή σε παραλληλόγραμμη πίτσα 40 x10 εκ.
- Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε μονομιάς τέσσερις πίτσες, μπορούμε να διατηρήσουμε τις υπόλοιπες ζύμες στην κατάψυξη.
Επικάλυψη
- Με πινέλο στρώνουμε την κρέμα γάλακτος στη ζύμη.
- Σκορπίζουμε το κασέρι, το αχλάδι, το σικορέ, την γκοργκοντζόλα και την παρμεζάνα.
Πίτσα
- Για την πίστα με σικορέ, γκοργκοντζόλα και αχλάδι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Παίρνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και το γυρίζουμε ανάποδα με τον πάτο προς τα πάνω.
- Λαδώνουμε και μεταφέρουμε πάνω την πίτσα.
- Βάζουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου