Υλικά
Μερίδες: 6- Για τη σούπα αυγολέμονο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μέτρια φωτιά.
- Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε έντονα τα αυγά με το σύρμα, να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε σταδιακά τον λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε δόσεις από τον ζεστό ζωμό και τον ρίχνουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
- Το αδειάζουμε στο σκεύος με τον υπόλοιπο ζωμό, που διατηρούμε ζεστό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
- Αποσύρουμε μόλις η σούπα γίνει κρεμώδης - πρέπει να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο, αλλά όχι να βράσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου