Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Σε τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι με το λάδι του και όλα τα υλικά για τον κιμά.
- Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά και κάθε τόσο ρίχνουμε 1-2 κουταλιές τριμμένο πάγο μέχρι να τελειώσει.
- Χωρίζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια σε 8 μέρη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ντοματίνια
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Μανιτάρια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 32 εκ. ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και απλώνουμε.
- Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε πάνω στα μανιτάρια.
- Ψήνουμε για 7 λεπτά, βγάζουμε το ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε τα μανιτάρια και γυρίζουμε τα μπιφτέκια.
- Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια.
- Αφήνουμε στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα για 5 και σερβίρουμε με τα ντοματίνια.
Ασύρτικα Στερεάς Ελλάδας ή κεφαλονίτικες Ρομπόλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου