Διαδικασία
Χούμους
- Για να φτιάξουμε το χούμους, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζοντας καλά τα παντζάρια, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Αν έχουν κοτσάνι με βλαστάρια, το κόβουμε αφήνοντας 1-2 εκ. στον βολβό.
- Τα τυλίγουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να τα νιώθουμε μαλακά όταν τα πιέσουμε με το δάχτυλο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε (πολύ εύκολα), τρίβοντάς τα μέσα στις παλάμες μας, κρατώντας ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τις άκρες τους και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνουν ένας πυκνός και λείος πουρές.
Τσιπς γλυκοπατάτας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά τη σκόνη μουστάρδας, τις πάπρικες και το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τις φέτες γλυκοπατάτας με αλάτι, πιπέρι και το λάδι και τις ανακατεύουμε, τρίβοντάς τες με τα χέρια.
- Προσθέτουμε το στεγνό μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο για 1-2 λεπτά. Τις απλώνουμε σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σερβίρισμα
- Βάζουμε το «χούμους» παντζαριού σε ένα μπολ, σκορπίζουμε το δεντρολίβανο και δίπλα βάζουμε σε άλλο μπολ τα τσιπς γλυκοπατάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου