Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού

 


Υλικά

Τεμάχια: 16

Για τα φαλάφελ

Για τη σάλτσα ταχινιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας.

Φαλάφελ

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβιύθια, τα ρίχνου- με στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουτ. σούπας νερό, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει και να πλάθεται.
  4. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Παίρνουμε κάθε φορά από 1 κουτ. σούπας μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, ελαφρώς πεπλατυσμένα. Τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  7. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχινιού, την οποία βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου