Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας.
Φαλάφελ
- Στραγγίζουμε τα ρεβιύθια, τα ρίχνου- με στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουτ. σούπας νερό, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει και να πλάθεται.
- Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Παίρνουμε κάθε φορά από 1 κουτ. σούπας μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, ελαφρώς πεπλατυσμένα. Τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχινιού, την οποία βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου