Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Μπαρμπούνια μαρινάτα με πιπεριές Φλωρίνης, σταφίδες και κουκουνάρια

 


Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπαρμπούνια μαρινάτα με πιπεριές Φλωρίνης, σταφίδες και κουκουνάρια, αρχικά στρώνουμε, σε ένα μέτριο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο, τα φιλέτα μπαρμπουνιών με το δέρμα προς τα κάτω.
  2. Στη συνέχεια, τα καλύπτουμε με μία λεπτή στρώση από αλάτι.
  3. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Αφήνουμε τα φιλέτα να «ψηθούν» στο αλάτι για 5 λεπτά.
  5. Τα ραντίζουμε με τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήνουμε κατά μέρος να μαριναριστούν για άλλα 10 λεπτά.
  6. Βγάζουμε τα φιλέτα, τα ξεπλένουμε πολύ γρήγορα και τα σκουπίζουμε αμέσως.
  7. Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  8. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τις ελιές, τις σταφίδες, 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και το οξύμελι και ανακατεύουμε.
  9. Απλώνουμε τα φιλέτα σε ωραία στρώση σε μια πιατέλα.
  10. Αδειάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.
  11. Σκορπίζουμε τις λωρίδες πιπεριάς, τα φετάκια από ραπανάκι, τα κουκουνάρια και το ξύσμα λεμονιού.
  12. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τα μαρινάτα μπαρμπούνια
Μπαρμπούνια μαρινάτα με πιπεριές Φλωρίνης, σταφίδες και κουκουνάρια-1

Στο ποτήρι μας: Ενα ροζέ ξηρό από Μοσχοφίλερο ή μια λευκή Μαντινεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου