Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Τα μανιτάρια σε κόκκινο κρασί, με πουρέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, καψαλισμένο κουνουπίδι και κρέμα παρμεζάνας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C.
- Σε ένα μέτριο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα κυβάκια από τις αγκινάρες της Ιερουσαλήμ, ραντίζουμε με 20 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Τα απλώνουμε σε μονή στρώση και τα ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη, προσθέτουμε 200 γρ. από το βούτυρο και πολτοποιούμε σε υψηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Τον αφήνουμε κατά μέρος, διατηρώντας τον ζεστό.
- Αλατίζουμε τα μανιτάρια. Στην πιο φαρδιά μας κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις, για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο και το θυμάρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, πάντα με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και τα υγρά σχεδόν να σωθούν.
- Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει ήπια.
- Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα.
- Αν θέλουμε, μόλις αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ομογενοποιούμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ, για εντελώς λεία υφή.
- Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, προαιρετικά, μερικές σταγόνες λάδι τρούφας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (50 γρ.) μέχρι να λιώσει και να αφρίσει.
- Ρίχνουμε τα μπουκέτα από κουνουπίδι, δυναμώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν παντού.
- Τα αλατίζουμε και τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε από 2 μανιτάρια σε τέσσερα πιάτα.
- Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε κουταλιές από τον πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, μερικά μπουκετάκια κουνουπιδιού και κουταλιές από την κρέμα παρμεζάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου