Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασόλια πιάζ, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
- Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
- Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με παστά ψαράκια, ελιές και προζυμένιο ψωμί.
Στο ποτήρι μας: Η ρετσίνα, και μάλιστα η νέας εποχής, αρωματική και φινετσάτη, ταιριάζει με όλα τα οσπριομαγειρέματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου