Υλικά
Κομμάτια: 10-12
- 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια περίπου 2,5 εκ.
- 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα
- ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
- 20 γρ. κατσικίσιο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. μαύρη φθινοπωρινή τρούφα, ψιλοκομμένη ή τριμμένη προσεκτικά στον τρίφτη (ή 1/2 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τις μπουκιές κοτόπουλου με φθινοπωρινή τρούφα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε για 20 λεπτά.
- Σκουπίζουμε τα κυβάκια με χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» τα κυβάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να μαγειρευτούν εσωτερικά.
- Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα στη μέση: η σάρκα πρέπει να είναι λευκή, χωρίς ροζέ σημεία, διαφορετικά ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ και αμέσως προσθέτουμε το κατσικίσιο βούτυρο και την ψιλοκομμένη τρούφα (ή ραντίζουμε με το λάδι τρούφας).
- Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 236.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου