Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα.


 Την Κυριακή 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός, στο πλαίσιο της 3ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα.
Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού στις εκβολές του
Γαλλικού ποταμού και το παράκτιο τμήμα του Εθνικού Πάρκο στο Καλοχώρι.
Το Περιβαλλοντικό Πάρκο περιλαμβάνει μονοπάτια, κιόσκια ξεκούρασης, παρατηρητήρια και γεφυράκια, καθώς και δύο μικρές τεχνητές λίμνες, οι οποίες σφύζουν από ζωή: φαλαρίδες, λαγγόνες, κορμοράνοι, σπάνια είδη ερωδιών, ενώ, αν είμαστε τυχεροί, στο παράκτιο ανάχωμα και τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου θα συναντήσουμε φοινικόπτερα, τρύγγες, μαυροκέφαλους γλάρους, αλλά και αβοκέτες και καλαμοκανάδες που έχουν καταφτάσει για την αναπαραγωγή. Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος Απριλίου, έχουν αρχίσει να ανθίζουν και τα αρμυρίκια που ως το Μάιο γεμίζουν με όμορφα ροζ ανθάκια.
Το ραντεβού για τον καθαρισμό είναι στις 10 το πρωί στη βόρεια είσοδο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Γαλλικού Ποταμού!
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα με τη συνεργασία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου. Συμμετοχή έχουν δηλώσει η Περιβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Σχολή Καλαμαρί.
Δωρεάν μεταφορά:
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να μεταβούν στην περιοχή με λεωφορείο που παρέχει ο ΟΑΣΘ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα αναχωρήσει για πίσω στις 13:00.
Για περισσότερες πληροφορίες και χάρτη πρόσβασης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.axiosdelta.gr

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου