Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Θεσμός για την Πιερία οι αγώνες γλώσσας & ορθογραφίας, διεξήχθησαν για 3η χρονιά

ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ




Ως θεσμός μεταξύ των σχολικών δραστηριοτήτων στην Πιερία θα πρέπει να θεωρούνται πλέον οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας Γυμνασίων που φέτος διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της φιλολόγου Ευαγγελίας Κανάλη. Οικοδεσπότες ήταν το Γυμνάσιο Περίστασης, ως περυσινοί νικητές, με φετινή θριαμβεύτρια την ομάδα του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Να θυμίσουμε ότι οι πρώτες δυο διοργανώσεις είχαν πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς, το οποίο είχε νικήσει μάλιστα την πρώτη χρονιά, καθώς και ότι οι φετινοί αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Χρίστου Τσολάκη, που είχε παραβρεθεί και είχε κρίνει κατά τους περυσινούς αγώνες. Φέτος συμμετείχαν ομάδες από 13 γυμνάσια του νομού, σε σχέση με πέρυσι που ήταν 10 και πρόπερσι που ήταν 8.
Οι Αγώνες, που τελούνται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων των Φιλoλόγων, ευαισθητοποίησαν το ευρύ κοινό της Πιερίας, γιατί αγγίζουν ένα σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού μας, όπως είναι η ελληνική γλώσσα και ενθουσίασαν τους μαθητές που πήραν μέρος, οι οποίοι ομολόγησαν ότι απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες. 
Οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά γραπτώς και στη συνέχεια οι δυο επικρατέστερες στη βαθμολογία διαγωνίστηκαν προφορικά με τη μορφή δημόσιου παιχνιδιού και αυτές ήταν οι ομάδες του 5ου και του 6ου γυμνασίου. Τη νίκη τελικά κέρδισε το 6ο Γυμνάσιο, που θα αναλάβει τη διοργάνωση των 4ων Αγώνων Γλώσσας και Ορθογραφίας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης διευθυντής του γυμνασίου Περίστασης Χρήστος Παυλίδης, υποδεχόμενους μεταξύ άλλων τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννη Καζταρίδη, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χρήστο Ιωάννου, τον σεβασμιότατο π. Ιωακείμ Οικονομίκο, τους σχολικούς συμβούλους Ευσεβία Χασάπη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον καθηγητή Α.Π.Θ. Νίκο Βαρμάζη, που είχε την ευθύνη της κεντρικής ομιλίας απευθυνόμενης προς του μαθητές.
Τέλος, να σημειωθεί ότι υπεύθυνη της φετινής διοργάνωσης ήταν η φιλόλογος Παρασκευή  Φαργκάνη. Πλέον, όλοι ευχήθηκαν ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί, καθώς έχει θετικό αντίκτυπο στους μαθητές, ενώ η εμπνεύστρια των αγώνων κα Κανάλη τόνισε ότι με τη συμμετοχή προάγεται η μελέτη της ελληνικής γλώσσας και των δομών της, κάτι που βελτιώνει τους μαθητές στη χρήση της. «Έτσι, αντιμετωπίζουν θετικά το σχολείο και απελευθερώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου