Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" ΣΤΟ 30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΛΑΧΩΝ


Ανταμωθήκαμε και φέτος , όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 30 χρόνια, Βλάχοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στο ιστορικό Μέτσοβο. Σε μια γιορτή του Βλάχικου Ελληνισμού όπου συμμετείχαν χιλιάδες χορευτών, ανάμεσά τους και ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" με την 25μελή χορευτική του ομάδα.  
Οι εκδηλώσεις του Ανταμώματος ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Ιουνίου, με την παρουσίαση από τον Σύλλογο Βλάχων Νομού Σερρών "Γεωργάκης Ολύμπιος", πολιτιστικού δρώμενου με τίτλο "Βλαχόφωνος Ελληνισμός και Εθνική Παλιγγενεσία", στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου. Το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιουνίου στο ξενοδοχείο "Κατώγι ΑΒΕΡΩΦ", πραγματοποιήθηκε Ημερίδα αφιερωμένη στα 30 χρόνια του Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Μετσόβου ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της "Μεικτής ΠΟΠΣ Βλάχων" και του "ΑΟ Αμέρου", ο οποίος έληξε με ισόπαλο αποτέλεσμα. Τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" εκπροσώπησε επάξια ο Κοκκινοπλίτης, μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας "ΑΡΗΣ Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας" και μέλος της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, Βασίλης Σκαμπαρδώνης, ο οποίος έλαβε τη στολή της ΠΟΠΣΒ, ως ενθύμιο της συμμετοχής του. Το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου έγινε η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων των Συλλόγων μελών της ΠΟΠΣΒ, ενώ το γλέντι παρουσία πολλών επισκεπτών διήρκησε μέχρι αργά. Την Κυριακή 29 Ιουνίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 30ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων, με τον "Μεγάλο Χορό" - "Κόρλου Μάρι" στη Μηλιά Μετσόβου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τον Πρόεδρό της κ. Μιχάλη Μαγειρία για την άρτια διοργάνωση του 30ου Επετειακού Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων και να ευχηθεί καλή και δημιουργική συνέχεια στο έργο της. Επίσης, συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου για την εξαίρετη εκπροσώπησή του στις εφετινές εκδηλώσεις, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο κ.Φτεργιώτη Αθανάσιο για την άρτια προετοιμασία της . Ευχαριστεί τους πατριώτες και φίλους που συνόδευσαν μέχρι το Μέτσοβο την αντιπροσωπεία του Συλλόγου και στήριξαν έμπρακτα για μία ακόμη φορά αυτή τη συμμετοχή. Ευχαριστεί τα ξενοδοχεία του Μετσόβου "ΑΝΑΞ", "ΑΔΩΝΙΣ" και "ΕΥΡΙΔΙΚΗ" για την ευχάριστη φιλοξενία που προσέφεραν καθώς και το Γραφείο Γενικού Τουρισμού "OLIMPIOS TRAVEL" για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου