Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο.
Μέλη του Συριζα Ν.Πιεριας απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ στην Κατερίνη διαδηλώνοντας ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ.


Ο λαός θα υπερασπιστεί τα κοινωνικά αγαθά .Όχι στην οριστική διάλυση της ΔΕΗ που επιφέρει η δημιουργία της «μικρής», δηλαδή της ΔΕΗ – φιλέτου.
Μέτωπο για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ" που κατά την κυβέρνηση ήταν προαπαιτούμενο της τρόικα - ο συνήθης εκβιασμός- για την εκταμίευση των δύο υπο-δόσεων. 
Η επιλογή ιδιωτικοποίησης ΑΔΜΗΕ και τώρα της διάλυσης της ΔΕΗ, εντάσσεται στην στρατηγική διάλυσης και παράδοσης συνολικά της ΔΕΗ σε συγκεκριμένα συμφέροντα (Μυτιληναίος, Λάτσης, Κοπελούζος, Βαρδινογιάννης, Περιστέρης), τα οποία την τελευταία δεκαετία έχουν διεισδύσει και κερδοσκοπούν στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς. 
Είναι ξεκάθαρο πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χαρίζεται, στους ιδιώτες , δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας. Οι πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υδροηλεκτρικά, ορυχεία, δικαιώματα στους λιγνίτες αλλά και την διαχείριση των υδάτων!!!.
Συνολικά παραδίδονται μονάδες συνολικής ισχύος 2.768 μεγαβάτ {2318 εν λειτουργία συν την άδεια παραγωγής για τη μονάδα Φλώρινας (Μελίτης) 2 }. 
Με άλλα λόγια: Έτοιμη περιουσία, έτοιμη δουλειά, σίγουρη κερδοφορία.
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, οι εντολοδόχοι της Τρόικα (Σαμαράς και Βενιζέλος) δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την πιο στρατηγική Δημόσια Επιχείρηση της χώρας. Δεν έχουν καμία πολιτική νομιμοποίηση γιατί είναι οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Γι αυτό, λέμε ξεκάθαρα, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε αποφάσεις μιας Βουλής η οποία δεν εκφράζει πλέον την θέληση του Ελληνικού λαού. 
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. 
Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό στην δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου, για να αποτρέψουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που διασπά και ξεπουλά τη ΔΕΗ και τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για απεμπλοκή από το μνημόνιο και την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου