Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κατερίνη : Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο

Θάλασσα, ήλιος και πάλη πάνω στην άμμο.


 Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο όλων των ηλικιακών κατηγοριών,  αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης,  ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος»
Θάλασσα, ήλιος και πάλη πάνω στην άμμο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα beach wrestling όλων των ηλικιακών κατηγοριών που άρχισε σήμερα στην Κατερίνη με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου αναμένεται να προσφέρει εντυπωσιακές μονομαχίες με άρωμα καλοκαιριού. Στην παραλία της Κατερίνης θα διεκδικήσουν μετάλλια για στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων, ανδρών – γυναικών, περίπου, 200 αθλητές και αθλήτριες από 15 χώρες. Ήδη, στην όμορφη πόλη της Πιερίας έχουν φτάσει οι πρώτες αποστολές. Παλαιστές , προπονητές και συνοδοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι τόσο από τις αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και από την περιοχή.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει αύριο με τους προκριματικούς και τους τελικούς σε παίδες και κορασίδες. Στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Ίδρυμα  «Μέγας Αλέξανδρος» η Τελετή Έναρξης, την οποία θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών. Κατά τη διάρκεια της Τελετής θα τιμηθεί η οικογένεια Ποικιλίδη για την προσφορά της στον αθλητισμό..   

Οι δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου:     
Κώστας Θάνος (Πρόεδρος ΕΟΦΠ): Σε αυτούς τους αγώνες ο στόχος μας είναι διπλός: θέλουμε να αναδείξουμε τους αθλητές μας αλλά και τις ομορφιές της χώρας μας. Στην άμμο της Κατερίνης θα βρεθούν, περίπου, 200 αθλητές και αθλήτριες και 100 συνοδοί από 20 χώρες. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες θα αναδείξουμε τις ομορφιές της χώρας μας και θα τη στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ευχαριστώ το Διεθνές Ίδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος», την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και  τον Δήμο Κατερίνης για τη βοήθειά τους.
Ιωάννης Καζταρίδης  (Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος», Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας) : Υποδεχόμαστε στην Κατερίνη αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος. Οι σκοποί μας είναι εθνικοί, κοινωφελείς, πνευματικοί και πολιτιστικοί. Φιλοξενούμε πληθώρα διοργανώσεων για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Δημήτρης Ρουκάς (Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας): Καλωσορίζουμε τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη σκιά του Ολύμπου. Από την πρώτη στιγμή η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου,  αγκάλιασε και στήριξε τη διεξαγωγή αγώνων στην περιφέρειά μας. Θα διεκδικήσουμε και άλλα αθλητικά γεγονότα.
Αλέξης Κωστάλας: Η πάλη είναι η έκφραση του καλού ανταγωνισμού. Αγώνας σώμα με σώμα χωρίς παρέμβαση. Αποτελεί τιμή που ο Πρόεδρος του Ιδρύματος μου ζήτησε να παρουσιάσω αυτή την εκδήλωση.
Δημήτρης Κολιτσόπουλος (Αντιπρόεδρος ΕΟΦΠ): Συγχαρητήρια σε όλους όσοι μας βοήθησαν. Μέσα από αυτές τις διοργανώσεις αναδεικνύουμε τον αθλητικό τουρισμό της χώρας μας.
Βασίλης Μπατάλας (Ομοσπονδιακός προπονητής πάλης στην άμμο): Η διοργάνωση του πρωταθλήματος αποτελεί μία ιστορική στιγμή για την περιοχή μας. Στην ελληνική ομάδα υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν με στόχο τη διάκριση.
Κώστας Παπακωνσταντίνου (Προπονητής):  Η προσπάθεια για τη δημιουργία ομάδας που να μπορεί να παλεύει στην άμμο ξεκίνησε το 2006. Χαίρομαι που φτάσαμε στο σημείο να διοργανώνουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο όλων των ηλικιακών κατηγοριών,  αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης,  ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».
Τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος της FILA, Νέναντ Λάλοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου