Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

''ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ'' ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ...

Φιλόλογοι και μαθηματικοί είναι δυο από τις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μεγάλο
αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στις δυο αυτές ειδικότητες έχει πραγματοποιηθεί περίπου το 33% των συνολικών προσλήψεων στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα, οι ενεργοί αναπληρωτές, μέχρι και τις 8/1/16, ήταν 785 για τους φιλολόγους και 451 για τους μαθηματικούς. Παρακάτω παρουσιάζεται ο αριθμός των αναπληρωτών μαθηματικών( ΠΕ03) και φιλολόγων (ΠΕ02) ανά περιοχή.

Δ-Δωδεκανήσου, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Λασίσθι και Α-Δωδεκανήσου είναι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών φιλολόγων ενώ στον αντίποδα βρίσκονται περιοχές όπως η Θεσπρωτία, οι Σέρρες, η Φλώρινα, η Αργολίδα, η Β-Σάμου και Δ Αθήνας όπου ο αριθμός των αναπληρωτών φιλολόγων κυμαίνονται από 1 έως 2.

Στους μαθηματικούς οι περιοχές της Β Θεσσαλονίκης, της Ηλείας, Ηρακλείου, Α Ανατ. Αττικής και Έβρου εμφανίζουν τις περισσότερες προσλήψεις σε αντίθεση με τις Α Εύβοιας, Β Μαγνησίας, Βοιωτία, Καστορία και Φθιώτιδα όπου παρουσιάζεται ο μικρότερος αριθμός προσλήψεων.

Μέχρι  στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης 3.697 προσλήψεις  με το ποσοστό της αύξησης των προσλήψεων, συγκριτικά με το 2014-15, να ξεπερνά το 17%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου