Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Γάλα, … χωρίς κτηνοτρόφους …


Αποτέλεσμα εικόνας για Γάλα, … χωρίς κτηνοτρόφους … 
Η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ (FAO) από το 2001, ως Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) για να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπου.
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κ Γιάννης Κοντογιάννης, διαμαρτύρεται για τον κίνδυνο κατάρρευσης της αιγοπροβατοτροφίας στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην ύπαιθρο της Αττικής. Η διαφαινόμενη κατάρρευση θα συμπαρασύρει ότι ακόμα συγκρατείται και θα μπορούσε να αποτελέσει βάση επανεκκίνησης σε μια καινούργια Ελλάδα. Επίσης διαμαρτύρεται έντονα για την αναποτελεσματικότητα και την συνολική ανικανότητα της συντεταγμένης πολιτείας, να προστατεύσει την Ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή και τους καταναλωτές, από ανήθικες συντεχνίες δημόσιων λειτουργών και από αθέμιτες πρακτικές οργανωμένων συμφερόντων, καθώς και από τον εμπαιγμό εκλεγμένων, που για ψηφοθηρία προωθούν την αξιοποίηση υπαίθρου γης ως real estate.

Ο κ Κώστας Μαντζουράνης Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής επισημαίνει ότι όλοι οι οργανισμοί στον πλανήτη ΓΗ είναι συμβιωτικοί, δηλαδή η ζωή του ενός εξαρτάται από την ζωή του άλλου. Η ΖΩΗ κάθε συνόλου-συστήματος-οργάνου πάνω στην ΓΗ, συμβιώνει σε ισορροπία. Η ανισορροπία επιφέρει ασθένειες και θάνατο. Όσο πιο κοντά (λιγότερα από 330 μέτρα) ζει ένας άνθρωπος σε κάποια κτηνοτροφική φάρμα, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος (-27%) να εμφανίσει διάφορες κοινές αλλεργίες. Ο κίνδυνος ήταν 14% μικρότερος για κάθε έξτρα στάβλο. «Παρά τις ανησυχίες για τη ρύπανση του αέρα από τις κτηνοτροφικές φάρμες & τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, τα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχουν οφέλη από τη διαβίωση κοντά σε στάβλους». Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά που ζουν στην ύπαιθρο, περιβαλλόμενα από ζώα και σκόνη γεμάτη βακτήρια, μεγαλώνουν έχοντας πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, πράγμα που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αργότερα όχι μόνο για σωματικές αλλά και για ψυχικές παθήσεις.
Τα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής είναι αγρότες που παράγουν τροφή για όλους τους ανθρώπους, και παρέχουν με τη δραστηριότητά τους Δωρεάν Δημόσια Αγαθά, όπως πόσιμο νερό, καθαρό αέρα και όμορφο τοπίο, ενώ είναι εξ επαγγέλματος οι ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ του Περιβάλλοντος. Το υφιστάμενο κοινωνικό bullying εις βάρος των κτηνοτρόφων- μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής είναι απαράδεκτο, ανήθικο και ίσως υποκινούμενο από παράκεντρα εξουσίας, για την αποθάρρυνση επαγγελματιών κτηνοτρόφων στην ύπαιθρο Αττικής ή/& την τσιμεντοποίηση όλων.
Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής επισημαίνει ότι όσοι πίνουν γάλα και τρώνε προϊόντα γαλακτοκομικά πρέπει να ξέρουν ότι για κάθε κιλό γάλα συμπαράγονται τρία κιλά κοπριά, και δεν είναι σωστό να φορτώνουμε σε άλλους την κοπριά, και να δημιουργούμε ανισορροπίες σε εμάς και σε άλλους. Άλλωστε η Κυκλική Οικονομία επιβάλλει «επί τόπου» διαχείριση. Ακόμη και το δάσος είναι συμβιωτικό με την πανίδα (αγελάδες, πρόβατα, ελάφια, γουρούνια κλπ), σε όλα τα επιστημονικά συγγράμματα και στην φύση. Πριν τις επεμβάσεις της ελληνικής διοίκησης, τα τσελιγκάτα στην Ελλάδα διατήρησαν βιώσιμη την ύπαιθρο και τα δάση μέχρι πρόσφατα.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος» καλεί όλους τους έντιμους συμπολίτες να συνυπογράψουν την ανάγκη για την εξεύρεση συμβιωτικής, ηθικής και βιώσιμης λύσης που θα επιτρέψει σε όλους να ζήσουν αρμονικά και ισορροπημένα στις πατρογονικές τοπικές κοινωνίες. Πληροφορίες: Μάγδα Κοντογιάννη-6906962549 & Κ. Μαντζουράνης-6948250720, ktinotrofoiattikis@gmail.com.

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου