Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η 7η Τέχνη συναντιέται με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης


Εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτές παρακολούθησαν στον κινηματογράφο ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ (16/5) την πολυβραβευμένη ταινία «Ο Ψύλλος».
Η 7η Τέχνη -με την εικόνα, το λόγο, τη μουσική, τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία, τα ειδικά effects κ.ά.- μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό εργαλείο ψυχαγωγίας και μάθησης, επομένως αφορμή για πλήθος συζητήσεων.
Όπως για παράδειγμα στην ταινία «Ο Ψύλλος», όπου αναδεικνύονται η αξία του διαλόγου παιδιού-γονιών μέσα στην οικογένεια, η σχολική βία και οι επιπτώσεις της, τα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, τα τραγούδια, οι αξίες και οι συνήθειες και η κουλτούρα της δεκαετίας του 1960, στοιχεία ευθυμογραφικά κ.ά.
Με δράσεις όπως η συγκεκριμένη, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας «γκρεμίζει» τους τοίχους της σχολικής αίθουσας και καλεί την τοπική κοινωνία σε μια διαδραστική, κοινωνικο-εκπαιδευτική διαδικασία. Η προβολή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία διανομής ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου και τον κινηματογράφο ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόσφεραν στο κοινό τη χαρά της θέασης και συμμετοχής. Για την ταινία και το έργο του συγγραφέα μίλησαν οι εκπαιδευόμενες Παναγιώτα Φωτίου και Ευτυχία Γκιάτα. Την εκπαιδευτική δράση συντόνισε η εκπαιδεύτρια Αγγελική Βουτσά. Όσοι εκπαιδευόμενοι επιθυμούσαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του κινηματογράφου και στον θάλαμο προβολής από τον τεχνικό κ.Ζαχαριάδη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου