Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ


Την Κυριακή της Πεντηκοστής 27 Μαΐου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος.
Μετά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ακολουθίες τελέστηκαν και στον κάτω Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως συμβαίνει κάθε Κυριακή, λόγω πυκνού εκκλησιάσματος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παρουσίασε τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα στο εκκλησίασμα, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του και για τη διακονία του, που συμβάλλει στη μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον δυτικό κόσμο, αφού διακονεί ως συμπρόεδρος της Επιτροπής για τη διεξαγωγή του Θεολογικού Διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Από την πλευρά του ο. Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ απηύθυνε ευχαριστίες και ευχές στο εκκλησίασμα, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου