Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πλούσια κοτοσαλάτα με τουρσί και ανανά

 


Υλικά

Μερίδες: 8 ως μεζές

Για τη μαγιονέζα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κοτοσαλάτα με τουρσί και ανανά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο που να το καλύπτει και βρά- ζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.
  2. Προσθέτουμε την πατάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και η πατάτα.
  3. Στραγγίζουμε τον ζωμό και τον κρατάμε για άλλη χρήση, όπως σούπα, πιλάφι κ.ά
  4. Αδειάζουμε την πατάτα σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε το κοτόπουλο λίγο να κρυώσει σε ένα ξύλο κοπής.
  5. Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα, το ξεψαχνίζουμε και ψιλοκόβουμε το ψαχνό.
  6. Το προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε

Μαγιονέζα

  1. Για τη μαγιονέζα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ τη μουστάρδα με τους κρόκους αυγού για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Αργά, αλλά σε σταθερή ροή προσθέτουμε το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και η μαγιονέζα να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου