Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κοτοσαλάτα με τουρσί και ανανά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο που να το καλύπτει και βρά- ζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.
- Προσθέτουμε την πατάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και η πατάτα.
- Στραγγίζουμε τον ζωμό και τον κρατάμε για άλλη χρήση, όπως σούπα, πιλάφι κ.ά
- Αδειάζουμε την πατάτα σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε το κοτόπουλο λίγο να κρυώσει σε ένα ξύλο κοπής.
- Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα, το ξεψαχνίζουμε και ψιλοκόβουμε το ψαχνό.
- Το προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε
Μαγιονέζα
- Για τη μαγιονέζα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε με το μίξερ τη μουστάρδα με τους κρόκους αυγού για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή προσθέτουμε το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και η μαγιονέζα να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε αλάτι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου