Υλικά
Μερίδες: 6 ως μεζές- Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι σε ένα μπολ με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
- Στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε, τις στύβουμε ελαφρώς και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι, την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, το ξίδι και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Μέσα σε μια πιατέλα τακτοποιούμε πρώτα τις μελιτζάνες, από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου