Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι

 


Υλικά

Μερίδες: 6 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι σε ένα μπολ με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
  2. Στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε, τις στύβουμε ελαφρώς και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  6. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι, την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, το ξίδι και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  7. Μέσα σε μια πιατέλα τακτοποιούμε πρώτα τις μελιτζάνες, από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου