Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες ανανά με μέλι και αμύγδαλα, σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα το γάλα, το αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και, τέλος, το αλεύρι, και χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό, χωρίς σβόλους.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Με μια λαβίδα παίρνουμε κάθε ροδέλα ανανά, όπως είναι κρύα από το ψυγείο, τη βουτάμε στον χυλό ώστε να καλυφθεί παντού και τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξει.
- Τηγανίζουμε τις ροδέλες δύο δύο, για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή χρυσαφένια κρούστα. Τις γυρίζουμε και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά τους, μέχρι να ροδίσει κι αυτή.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες ροδέλες.
- Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και σκορπίζουμε πάνω τους κράνμπερις και καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες ανανά με μέλι και αμύγδαλα αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου