Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη του νεοσύστατου Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας “ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω” στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, δέχτηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το νεοσύστατο Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας “ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω”.

Εξωτικό χούμους φασολιού με καρότο και γουασάμπι

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

38η Εμποροπανήγυρη Δ. Κατερίνης: Ανανεώνεται ριζικά & φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα πολυθεματικό αστικό φεστιβάλ

 


Από την Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, 25/08 έως 01/ 09/2024 στην Ανδρομάχη

Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Κατερίνης

Ραντεβού στην ανανεωμένη και σύγχρονη 13ηΕΒΕΠ-ΚΜ 2024 27 Σεπτεμβρίου – 02 Οκτωβρίου 2024


Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη 13η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2024 (13η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2024), η οποία θα διεξαχθεί από Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Δήμου Κατερίνης, στον Οικισμό Ανδρομάχης, με συνδιοργανωτές την Π.Ε. Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου Αναβάλλεται η συναυλία της ΆλκηστιςΠρωτοψάλτη


Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τελευταία την περιοχή, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Αναβολή λόγω βροχόπτωσης της πρεμιέρας προβολών του θερινού σινεμά

 

Αναβάλλεται λόγω βροχόπτωσης η προγραμματισμένη για απόψε - στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου - πρεμιέρα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης και της ΑντιδημαρχίαςΠολιτισμού: «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια».

Παιχνίδι & μάθηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης


Άραγε έχει αναρωτηθεί κανείς τι σύννεφο θα ήθελε να είναι αν του δινόταν η ευκαιρία; Σε αυτό το ερώτημα, με σύμμαχο την φαντασία τους απάντησαν…… δημιουργώντας τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ο Π.Ο.Τ.ΑΠ. ξενάγησε και φιλοξένησε στην Πιερία τα μέλη του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στη Διαφήμιση


Ένα διεθνούς εμβέλειας συνέδριο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 27 έως 29 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) ως υποστηρικτής,ανέλαβε τη φιλοξενία και ξενάγηση των συνέδρων στην Πιερία. 

Τις μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ που διακρίθηκαν στην Οικονομική Ολυμπιάδα τίμησε ο Δήμαρχος Κατερίνης


Τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, Μαρία Στασινή και Παναγιώτα Θεοδώρα ΣιμέλαΠαπαδοπούλου, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην Οικονομική Ολυμπιάδα, τίμησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

Ενημέρωση ΟΡΦΕΟ για το πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου στην πρόεδρο ΕΟΤ και δημοσιογράφους του ρεπορτάζ τουρισμού


Με φόντο την αέναη εκφραστικότητα που αποπνέουν η ιερότητα του αρχαίου θεάτρου Δίου και το εκστατικό τοπίο του βουνού των θεών, ο Οργανισμός  Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024, στην πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου και τους συνοδεύοντάς την δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ευελπίδων Λιτοχώρου



Τη  Δευτέρα 1 Ιουλίου το απόγευμα ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκ. Γεώργιος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ευελπίδων, που λειτουργεί στην περιοχή «Καναπίτσα» Λιτοχώρου, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Διοίκησης της Σχολής Ευελπίδων.

Τα ματς της Τρίτης . Τι δείχνει η τηλεόραση.

 


15:30 Novasports 4HD Βραζιλία – Μαυροβούνιο Προολυμπιακό Τουρνουά

17:30 ΕΡΤ3 Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία Προολυμπιακό Τουρνουά

17:30 Novasports Start Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία Προολυμπιακό Τουρνουά

19:00 ΕΡΤ1 Ρουμανία – Ολλανδία UEFA Euro 2024

19:00 Novasports 4HD Γεωργία – Λετονία Προολυμπιακό Τουρνουά

21:00 ΕΡΤ3 Σλοβενία – Κροατία Προολυμπιακό Τουρνουά

21:00 Novasports Start Σλοβενία – Κροατία Προολυμπιακό Τουρνουά

22:00 ΕΡΤ1 Αυστρία – Τουρκία UEFA Euro 2024

Μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στον Πλαταμώνα με την Ορχήστρα Νέων Δίου και τη Νεανική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης στις 13 Ιουλίου


Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 στις 8:30 το βράδυ θα συναντηθούν στον Πλαταμώνα η Ορχήστρα Νέων Δίου και η Νεανική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης σε μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία.

        

Ορεκιέτε με φέτα και μάραθα

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

Θερινό Σινεμά στην Κατερίνη : Πρεμιέρα με την πολυβραβευμένη «Ερωτική Επιθυμία»


(Απόψε) Τρίτη 2 Ιουλίου & Ώρα 21:30 - Στο Θέατρο Πάρκου, με ελεύθερη είσοδο 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο επετειακός 20ος OlympusMarathon

Η μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα


 

Μετά από ένα επετειακό πενθήμερο εκδηλώσεων (26-30 Ιουνίου 2024) ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 20ος OlympusMarathon

H Πιερία ως διεθνής προορισμός με μια μπάλα ποδοσφαίρου

 Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση



Το ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό αποτύπωμα του ποδοσφαίρου στη σύγχρονη εποχή προβάλλει ως μία από τις πιο αδιαμφισβήτητες και αυτονόητες παραδοχές στη σφαίρα της γενικότερης θεώρησης και διερεύνησης των σύγχρονων κοινωνικών και πολιτισμικών φαινομένων.

Άνοιγμα του ΠΟΤΑΠ στις Η.Π.Α. μέσα από φιλοξενία Αμερικανίδας δημοσιογράφου

Για την προώθηση και γνωριμία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας στο αμερικανικό κοινό, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), φιλοξένησε και ενημέρωσε την Αμερικανίδα δημοσιογράφο κα Chanin Victor, συντάκτρια του «TravelAge West», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ξεναγώντας την στις φυσικές ομορφιές του τόπου με αναφορά τον ορεινό, ημιορεινό και πεδινό όγκο, το παραλιακό μέτωπο με τη μεγάλου μήκους ακτογραμμή και την πληθώρα των ξενοδοχειακών μονάδων, τους προσκυνηματικούς, αρχαιολογικούς – ιστορικούς τόπους, την παράδοση, καθώς το εθιμικό των κατοίκων, αλλά και τις παραγωγικές δραστηριότητες των πολιτών της Πιερίας.

Η θάλασσα είναι για όλους στον Δήμο Κατερίνης

 Γίνε εθελοντής για τα Seatrac!

-

Αυτό το καλοκαίρι υποστηρίζουμε την αδιάκοπη πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες μας και σαςπροσκαλούμε, αν είστε άνω των 18, να συμμετέχετε κι εσείς, εποπτεύοντας εθελοντικά την ομαλή λειτουργία τους.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για ακόμη μία χρονιά το φετινό 20ό Olympus Marathon

Ακόμα ένα Olympus Marathon ολοκληρώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Μαραθώνιος στο μυθικό μας βουνό ήταν επετειακός, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη διοργάνωσή του.

Τα ματς της Δευτέρας. Τι δείχνει η τηλεόραση.


 13:00 Novasports 6HD ΜακΚάρτνεϊ Κέσλερ – Μαρία Σάκκαρη Wimbledon Τένις

15:00 Novasports 6HD Wimbledon Τένις

15:30 Novasports Prime Wimbledon Τένις

19:00 ΕΡΤ1 Γαλλία – Βέλγιο UEFA Euro 2024

22:00 ΕΡΤ1 Πορτογαλία – Σλοβενία UEFA Euro 2024

«‘Έριξε αυλαία» η ομάδα θεατρικής αγωγής των ΚΑΠΗ Κατερίνης

Με την παράσταση “Γυναίκες Αθόρυβες” που παρουσιάστηκε στο θέατρο «Πήγασος» έκλεισε οκύκλος μίας ιδιαίτερα δημιουργικής χειμερινής περιόδουγια την ομάδα θεατρικής αγωγής των ΚΑΠΗ. 

Τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγια και κεφαλογραβιέρα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Την Τεταρτη 26 Ιουνίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή ΝΔ Πιερίας, κου Σπύρου Κουλκουδίνα, με εισήγησή της στην Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών στη Βουλή, προεδρεύοντος του κου Εμμανουήλ Ν. Κόνσολα.

Συναυλία Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

 Η γνωστή και καταξιωμένη τραγουδίστρια, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μας εύχεται «Καλό καλοκαίρι» και μας διαβεβαιώνεται ότι θα μας χαρίσει μια μοναδική βραδιά, με αφορμή τη συναυλία της που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στις 9:30 το βράδι στοπλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.