Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ανοιχτή τυρόπιτα light, με κατσικίσια τυριά και κατσικίσιο γιαούρτι

 


Υλικά

Μερίδες: 8 (για ταψί διαμέτρου 30-32 εκ.)

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να ετοιμάσουμε την ανοιχτή τυρόπιτα με κατσικίσια τυριά και κατσικίσιο γιαούρτι στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και λίγο πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το γάλα και δουλεύουμε τα υλικά με τον γάντζο μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Ρίχνουμε αργά και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε τον κάδο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Γέμιση

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα χτυπημένα αυγά και τα χτυπημένα ασπράδια μαζί με το γάλα, μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και τέλος ρίχνουμε τα τυριά, τα μυρωδικά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά.

Πίτα

  1. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και διάμετρο περίπου 35 εκ. (δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού).
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί (ή μια ταρτιέρα ίδιας διαμέτρου).
  3. Στρώνουμε εκεί το φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα, και κόβουμε τις άκρες που εξέχουν.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης πάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ωραία η ζύμη και η επιφάνεια να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα.
  6. Αφήνουμε την ανοιχτή τυρόπιτα να κρυώσει για 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου