Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κατσίκι ρολό με θυμάρι, σκόρδο και λαχανικά, αρχικά απλώνουμε τα δύο κομμάτια κατσικιού με την εξωτερική πλευρά προς τα κάτω, φροντίζοντας να ακουμπάει κατά 3-4 εκ. το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο, μεγάλο, παραλληλόγραμμο κομμάτι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε το κατσίκι με τα 2/3 του μείγματος.
- Τυλίγουμε το κατσίκι σε ρολό.
- Στη συνέχεια, το αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Έπειτα, δένουμε με σπάγκο κουζίνας με πυκνά δεσίματα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Τακτοποιούμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το ρολό σε ταψί.
- Περιχύνουμε με το λάδι και τα κρασιά και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα.
- Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
- Αφαιρούμε τον σπάγκο από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και το τακτοποιούμε στην πιατέλα με τα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με το ζουμί του ταψιού, σουρωμένο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου