Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Πιλάφι ανοιξιάτικο με αγκινάρες και αρακά


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ανοιξιάτικο πιλάφι με αγκινάρες και αρακά ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το βούτυρο και το λάδι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τον αρακά και τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του και ρίχνουμε το νερό.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού (περίπου 20 λεπτά).
  5. Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αποσύρουμε, αφήνουμε το σκεύος στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Το πιλάφι αυτό σερβίρεται και μόλις κρυώσει τελείως.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου