Υλικά
Μερίδες: 8 ως μεζές- Για να ετοιμάσουμε το χούμους με παστουρμά ξεπλένουμε τα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια ενιαία κρέμα.
- Αν είναι πολύ σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
- Ζεσταίνουμε στον φούρνο ένα πήλινο σκεύος σερβιρίσματος, αδειάζουμε εκεί το χούμους και το διατηρούμε ζεστό.
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με την πάπρικα και σοτάρουμε απαλά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Ρίχνουμε τον παστουρμά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να βγάλει όλα τα ωραία του αρώματα.
- Αδειάζουμε το όλον στο χούμους και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου