Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Αγκινάρες με αρακά, κουκιά και μάραθο

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις αγκινάρες με αρακά, κουκιά και μάραθο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κουκιά, τον αρακά, τις πατάτες, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Πότε πότε σείουμε την κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μάραθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου