Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γίγαντες με μάραθα γιαχνί, αρχικά ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, τους γίγαντες, το φασκόμηλο και μπόλικο νερό να τους υπερκαλύπτει.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατίζουμε και τους στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μάραθα, το γλυκό και καυτερό μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τους βρασμένους γίγαντες και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το ξύσμα και τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο, τον δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μοιράζουμε τους γίγαντες με τα μάραθα στα πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με το μείγμα από τα ντοματίνια και τον δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου