Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Light τηγανιά κοτόπουλου με αρακά και καρότα

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την light τηγανιά κοτόπουλου με αρακά και καρότα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σερβίρισμα μαζί με τις τρυφερές άκρες του μάραθου που έχουμε κρατήσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει κάπως το κρεμμύδι.
  5. Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 200 ml νερό και ρίχνουμε τον αρακά, τον μάραθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσει λίγο ο αρακάς, αλλά να μείνει τραγανός.
  7. Αν κατά το μαγείρεμα εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας νερό.
  8. Πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με την ντομάτα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου