Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

«Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους» Στο Ελατοχώρι Πιερίας

 

19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024


Συνοπτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

11:00 – 19:30 Έκθεση τοπικών παραγωγών στο κέντρο του Νέου Ελατοχωρίου.

10:30 – 12:00 Περίπατος στο «Βοτανικό μονοπάτι, πάρκο Μουσών, πηγή Κεραμίδα»

περιμετρικά του Ελατοχωρίου, παρουσίαση ιστορικών στοιχείων της περιοχής

Σημείο εκκίνησης: «Τρανή Βρύση» Παλαιό Ελατοχώρι

Παρουσίαση – Συντονισμός : Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου

12:00 – 18:30 Μαγειρικές επιδείξεις από chef σε συνεργασία με τοπικά καταστήματα

Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος

Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη & τον pastry chef Μαουντζάνη Πέτρο

Μαγειρική από εστιατόρια της περιοχής

Μαγειρική από Σύλλογο Γυναικών Ελατοχωρίου

18:30 – 19:00 Τελετή έναρξης

19:30-22:30 Συναυλία με τους «ARGON The Band»

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

10:00 – 19:30 Έκθεση τοπικών παραγωγών στο κέντρο του Νέου Ελατοχωρίου.

10:30 – 14:00 Μαγειρικές επιδείξεις μέσα στο δάσος στη θέση (αναψυχής) «Νικόλα

πηγάδι» - Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορός

Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος

Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη

11:00 Περίπατος στο δάσος (Νικόλα πηγάδι - καταρράκτης Σωτήρη Ρέμα) μαζί με τον

Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Ελατοχωρίου.

Παρουσίαση – Συντονισμός : Μπαρέκας Χρήστος, πρόεδρος Αναγκαστικού Δασικού

Συνεταιρισμού

 

11:00 Γυμναστική στη φύση στη θέση «Μπάρα» στο δρόμο προς χιονοδρομικό

ΠαρουσίασηΣυντονισμός : Bootcamp Fitness Studio

14:00 Master chef junior

Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος

Μαγειρική επίδειξη : Μαουντζάνης Πέτρος

Παιδικές δράσεις : Ντζιαχρήστου Αριέττα

15:00 -17:00 Μαγειρικές επιδείξεις από chef σε συνεργασία με τοπικά καταστήματα

Παρουσίαση – Συντονισμός : Παλησίδης Γιώργος

Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic Bbq Team) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη

17:00 -18:30 Σεμινάριο «Αξιοποίηση Πιερικού και Μαύρου Χοίρου – διαχείριση, κοπές,

κρεατοσκευάσματα, συνταγές & ψήσιμο»

Παρουσίαση – Συντονισμός : Meat & Fire chef Μυρσίνη Λαμπράκη, εξειδικευμένη κρεοτέχνης

18:30 – 20:00 Ήθη, έθιμα και χοροί από Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου