Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε ηανοιχτή εκδήλωση και 1ηΔιευρυμένη Συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Η/Ε από Φωτοβολταϊκά στο Επιμελητήριο Πιερίας

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση και παράλληλα 1η Διευρυμένη Συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Η/Ε από Φωτοβολταϊκά (Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.) και τουΣυλλόγου Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειες από Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Η.Ε.Φ.) Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας,με θέματα «Περικοπές Ενέργειας για το σύνολο των κατόχων Φ/Β πάρκων ανεξαρτήτως ισχύος», «Αποθήκευση Ενέργειας» και «Συστήματα Τηλεποπτίας και Διαχείρισης – SETPOINT». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εκπροσώπου του Σ.Π.Η.Ε.Φ. Ν. Πιερίας, κ. Αστέριου Τόκα,ο οποίος,αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ., αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι Φ/Β πάρκων στην Ελλάδα με την έλλειψη επαρκούς πύκνωσης του δικτύου και τις περικοπές ενέργειας.Στη συνέχεια ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Πιερίας για την φιλοξενία και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος καλωσόρισε και αυτός με τη σειρά του τα μέλη και τους συμμετέχοντες και υποσχέθηκε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι αρωγός και δίπλα στα προβλήματα της Ομοσπονδίας και των μελών της.  

Έπειτα το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ. κ. Παναγής Ιωάννης ο οποίος τόνισε ότι η Ομοσπονδία είναι συνδικαλιστικός φορέας ο οποίος εκπροσωπεί τους μικρούς εγχώριους επενδυτές και έχει στόχο να προστατέψει τα μέλη της, ενώ στη συνέχεια τόνισε τα μεγάλα προβλήματαπου δημιουργεί η έλλειψη αποθήκευσης,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα κιλοβάτ αποθήκευσης ενέργειας.  Στο τέλος αναφέρθηκε στις καίριες παρεμβάσεις της ομοσπονδίας σε υπουργεία και στους φορείς ενέργειας, έτσι ώστε να λυθούν μέρος των προβλημάτων αυτών.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης τον λόγο έλαβαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ., κ.κ. ΚεανίδηςΙωάννης,Σιαμπανόπουλος Αντώνης, Τσεκούρας Πέτρος και Νίκας Αριστείδης,  οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους ανέλυσαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις περικοπές ενέργειας, της αποθήκευσης και τα συστήματα τηλεποπτίας και διαχείρισης – SETPOINT.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ απαντήθηκαν  ερωτήσεις μελών, σε μια ιδιαίτερα διαδραστική διαδικασία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας, Φώντα Μπαραλιάκου, κ. Παπαμιχαήλ Θανάσης.

 

Το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις ενημερωτικές ημερίδες, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των επιχειρηματιών της Πιερίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου