Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Γιώργος Κοκαβίδης: ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

Τα τελευταία 24ωρα είδαν το φως της δημοσιότητας δύο δηλώσεις, που αποτελούν μνημείο πολιτικού θράσους.

Αναφέρομαι αφενός στη δήλωση του πρώην Δημάρχου και νυν "τουρίστα", όπου εννιά μήνες μετά την συντριπτική του ήττα έκανε την επανεμφάνισή του και αφετέρου στη δήλωση της Εκκίνησης, η οποία βρίθει πανικού.

Το 2023 ως ενεργός πολίτης πριν ακόμη υπογραφεί η σύμβαση υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για την προμήθεια λαμπτήρων παρωχημένης τεχνολογίας, που επίλεξε η διοίκηση Κουκοδήμου με το υπέρογκο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώΚαι αυτό ενώ ήταν γνωστό ότι ο Δήμος Κατερίνης θα μπορούσε να προμηθευτεί αντίστοιχου φυσικού αντικειμένου λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας τύπου led με το 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού

Όλοι οι δημότες θυμούνται πως κατά την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατατέθηκαν από την τότε αντιπολίτευση τρεις οικονομικές προσφορές από αντίστοιχες μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες ηλεκτρολογικού υλικού της χώρας για προμήθεια λαμπτήρων τύπου led με οικονομική ωφέλεια για τον Δήμο μεγαλύτερη των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Η τότε διοίκηση, όμως, εντελώς αδικαιολόγητα έκλεισε τα μάτια σε όλα αυτά και προχώρησε κόντρα στο δημόσιο συμφέρον στην συμβασιοποίηση μιας ζημιογόνας προμήθειας, όπου χρεώθηκε ο δήμος 5.000.000€ δανειακή υποχρέωση.

Η διοίκηση Κουκοδήμου – Νταντάμη πέραν του ότι επέλεξε να προμηθευτεί λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας, έσπευσε να τους παραλάβει και να τους προ πληρώσει διαβλέποντας την επερχόμενη ήττα τους.

Απόρροια αυτής της σπουδής ήταν ο δήμος να έχει παραλάβει και πληρώσει λαμπτήρες ακατάλληλους, που δεν πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές όπως ορίζει η μελέτη.

κ. Κουκοδήμο δεν είστε σε θέση να εκτοξεύετε απειλέςΠροφανώς δεν αντιλαμβάνεστε τόσο εσείς, όσο και ο επίδοξος διάδοχος σας τη δυσμενή θέση, στην οποία βρίσκεστε. Κάντε λίγο υπομονή, ώστε να δείτε επίσημα και την κατάπτωση της σύμβασης.

Νομίζετε ότι εκτοξεύοντας "κούφιες μπαλωθιές", περί απειλών προσφυγής στη δικαιοσύνη τρομάζετε αλήθεια κανέναν;

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα....

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι η υπόθεση των λαμπτήρων μόλις ξεκίνησεοι  αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου στοπλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης και κατά την παραλαβή των λαμπτήρων διενήργησαν εργαστηριακούς ελέγχους σε διαπιστευμένα εργαστήρια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας και σύμφωνα με τα αποτελέσματα απέρριψαν τους λαμπτήρες που παρέδωσε ο ανάδοχος ως ακατάλληλους τόσο από τεχνικής όσο και από οικονομικής πλευράς.

Ύστερα από όλα αυτά, δηλαδή τα ευρήματα των πανεπιστημιακών εργαστηρίων,  ο κ. Κυριακίδης πανικόβλητος υπέβαλε την μια προσφυγή μετά την άλλη, σε ρόλο υπερασπιστή εργολαβικών συμφερόντων, αλλά λησμόνησε να αναφέρει στη δήλωση της Εκκίνησης ότι έχασε όλες τις προσφυγές, ακόμη και στην επιτροπή του άρθρου 152.

Σημειωτέον ο χαρακτηρισμός "εκφραστής εργολαβικών  συμφερόντων" προς τον κ. Κυριακίδη απευθύνεται, διότι ο ίδιος επέλεξε να μετατραπεί σε θλιβερό ταχυδρόμο επίδοσης προσφυγών, όπου μέρος των οποίων ήταν προϊόν αντιγραφής από τις προσφυγές της αναδόχου εταιρίας.

Είναι λυπηρό το φαινόμενο ένας αιρετός να προτάσσει τα εργολαβικά συμφέροντα από αυτά των δημοτών. Αλήθεια ποια ανάγκη τον οδηγεί να πράττει κάτι τέτοιο;

Το γεγονός της αρχειοθέτησης της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσα αποτελεί ακόμα μία απόφαση δικαστικών αρχών που κρίνεται.

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως αποτελούν για εμένα ηθική  δικαίωση και επιβεβαιώνουν όσα κατήγγειλα το 2023, ενώ εκθέτουν εσάς ανεπανόρθωτα.

Βέβαια για εμένα η ηθική δικαίωση είχε έρθει ένα ακριβώς  χρόνο πριν,  όταν ο σοφός λαός, τον οποίο και εσείς μνημονεύετε, αντιλαμβανόμενος ποιος έχει σύμμαχο την αλήθεια επίλεξε για δήμαρχο τον κ. Ντούμο και τον συνδυασμό του για να διοικήσει τον Δήμο. Αντίθετα εσάς σας έστειλε στην αντιπολίτευση την οποία και αυτή σύντομα εγκαταλείψατε.

Η σημερινή διοίκηση και εγώ προσωπικά είμαστε εδώ πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για κάθαρση, συνεχίζοντας τον αγώνα για λογαριασμό των δημοτών της Κατερίνης μέχρι να έρθει και νομικά η δικαίωση.

 

Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού

 

Γιώργος Κοκαβίδης

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου