Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Μύδια με λινγκουίνι και λευκό κρασί



Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μύδια με λινγκουίνι και λευκό κρασί ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ντομάτα, το ξύσμα και το μισό λάδι.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, στο υπόλοιπο λάδι, για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τον χυμό, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν έχουμε προμηθευτεί φρέσκα μύδια, πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  5. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  6. Με μια λαβίδα βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μύδια, μαζί με τα λιγοστά νερά που θα μεταφέρουν.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σκορπίζουμε το ξύσμα και σερβίρουμε αμέσως.
Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου