Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025

Ρεβύθια σμυρναίικα, με δεντρολίβανο

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα σμυρναίικα ρεβύθια με δεντρολίβανο, πρώτα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό να τα σκεπάζει.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Σουρώνουμε τα ρεβύθια (κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν για αργότερα), τα ρίχνουμε σε πυρέξ ή σε γάστρα και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το τριμμένο κρεμμύδι.
  4. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε από το νερό όπου έβρασαν τα ρεβίθια τόσο όσο για να καλυφθούν.
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο τις ροδέλες κρεμμυδιού για 4-5 λεπτά, ίσα να αρχίσουν να ροδίζουν.
  6. Τις στρώνουμε στην επιφάνεια των ρεβυθιών.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια.
  9. Αφήνουμε τη ρεβυθάδα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου