Υλικά
Μερίδες: 4- Για τα σμυρναίικα ρεβύθια με δεντρολίβανο, πρώτα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό να τα σκεπάζει.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Σουρώνουμε τα ρεβύθια (κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν για αργότερα), τα ρίχνουμε σε πυρέξ ή σε γάστρα και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το τριμμένο κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε από το νερό όπου έβρασαν τα ρεβίθια τόσο όσο για να καλυφθούν.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο τις ροδέλες κρεμμυδιού για 4-5 λεπτά, ίσα να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Τις στρώνουμε στην επιφάνεια των ρεβυθιών.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια.
- Αφήνουμε τη ρεβυθάδα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου