Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025

Γλώσσα μοσχαρίσια με λαχανικά και τη σάλτσα τους

 

Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια γλώσσα με λαχανικά και τη σάλτσα τους, αρχικά ξεπλένουμε καλά τη μοσχαρίσια γλώσσα κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Στη συνέχεια, τη βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε νερό που να τη σκεπάσει καλά.
  4. Τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ξαφρίζοντας τα πρώτα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μεμβράνη που την περιβάλλει.
  5. Τη στραγγίζουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την αφήνουμε κατά μέρος.
  6. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  7. Σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), το σκόρδο και τα πράσα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε τη γλώσσα, τις δάφνες, το μπαχάρι και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά.
  10. Το αφήνουμε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  11. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά η γλώσσα και να δέσει ωραία η σάλτσα.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  13. Μεταφέρουμε τη γλώσσα σε πιατέλα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  14. Σουρώνουμε τον ζωμό, πιέζοντας τα λαχανικά από λεπτή σήτα για να βγάλουν τη νοστιμιά τους.
  15. Σερβίρουμε τη γλώσσα με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι, αρωματισμένο με λεμόνι.

Ένα λευκό χαρμάνι από το Αμύνταιο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου