Υλικά
Μερίδες: για 6 μερίδες, ως μεζές- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια γλώσσα με λαχανικά και τη σάλτσα τους, αρχικά ξεπλένουμε καλά τη μοσχαρίσια γλώσσα κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Στη συνέχεια, τη βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε νερό που να τη σκεπάσει καλά.
- Τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ξαφρίζοντας τα πρώτα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μεμβράνη που την περιβάλλει.
- Τη στραγγίζουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την αφήνουμε κατά μέρος.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), το σκόρδο και τα πράσα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη γλώσσα, τις δάφνες, το μπαχάρι και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά.
- Το αφήνουμε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά η γλώσσα και να δέσει ωραία η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε τη γλώσσα σε πιατέλα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σουρώνουμε τον ζωμό, πιέζοντας τα λαχανικά από λεπτή σήτα για να βγάλουν τη νοστιμιά τους.
- Σερβίρουμε τη γλώσσα με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι, αρωματισμένο με λεμόνι.
Ένα λευκό χαρμάνι από το Αμύνταιο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου