Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε τη σκορδάτη μακαρονάδα με σέσκουλα και τυριά πετάμε τα σκληρά ή μαραμένα τμήματα από τα σέσκουλα και τα παντζαρόφυλλα, πλένουμε όλα τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο τους.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
- Βάζουμε την (άδεια) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κομμένα χόρτα, αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να σωθούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας, αν χρειάζεται, όσο από το νερό του βρασίματός τους αφήσαμε στην άκρη, ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, το μυρωδικό που επιλέξαμε και την καρυδόψιχα, νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και σκορπίζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω σε κάθε πιάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου