Υλικά
Μερίδες: 8
- 800 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, σε κομμάτια των 4 εκ.
- 1 κιλό πράσα (το τρυφερό πράσινο και λευκό μέρος), σε μεγάλες φέτες των 4 εκ.
- 3 καρότα καθαρισμένα, σε μεγάλες φέτες των 2 εκ.
- 3 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ 3 εκ.
- 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 170 ml μπίρα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τα λουκάνικα με πράσα σιγοψημένα στη γάστρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
- Bάζουμε σε μια γάστρα όλα τα υλικά μαζί, τα ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
Πηγή: Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου