Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025

Τραχανόσουπα με παρμεζάνα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τραχανόσουπα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  2. Πετάμε το σκόρδο, προσθέτουμε 1.500 ml νερό, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
  3. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το υγρό, ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα. Αποσύρουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύουμε τη τραχανόσουπα με καπνιστά αλλαντικά της αρεσκείας μας, π.χ. φέτες από σύγλινο ή απάκι που ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για να ενταθεί η γεύση του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου